Lite fakta om bröderna Grimes!

Kom precis på att jag inte har skrivit så mycket "fakta" om John oh Edward , så här kmr lite från google :)

Vill ni veta mera eller har frågor skriv en kommentar :) så skall jag försöka svara på din fråga!






John Paul Henry Daniel Richard Grimes och Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes (född 16 oktober 1991 i Dublin, Irland)  är en irländsk pop rap duon.
De är enäggstvillingar och utföra under namnet Jedward. Vida känd för sitt blonda quiffs verkade tvillingarna första som John & Edvard på sjätte serien The X Factor 2009, i ett fenomen som beskrivs som "den Jedward paradoxen". De slutade sexa  och nu förvaltas av Louis Walsh, som var deras mentor under showen.

Jedward debutsingel "Under Pressure (Ice Ice Baby)" släpptes den 1 februari 2010. De första framförde låten som en duett med Vanilla Ice på 2010 National Television Awards den 20 januari . Släppt av Sony Music, nådde den nummer två på den brittiska singellistan och nummer ett på den irländska singellistan . Med bara hade en en-enda affären var Jedward sjönk med Sony den 16 mars, men senare skrev kontrakt med Universal Records var tredje album affären dagen efter.  De släpptes sedan deras andra singeln nådde en cover på Blink-182's "All the Small Things", den 16 juli och deras debutalbum Planet Jedward den 26 juli.  Planet Jedward nummer ett på den irländska Albums Chart och nummer 17 på UK Albums Diagram. Det var också platina i Nordirland.

Den 11 februari 2011 vann Jedward den irländska nationella uttagningen till Eurovision Song Contest 2011 på The Late Late Show med deras inträde singeln "Lipstick". Duon representerade följaktligen Irland vid tävlingen i Düsseldorf, framåt genom den andra semifinalen, och uppträdde i det sista den 14 maj 2011, att nå 8: e plats. "Lipstick" är den första singeln som släpptes från tvillingarna andra album, som är planerad att släppas under sommaren 2011.



//Tilda <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0